Studiedag 20 november 2019

Waar gaat het over?
Een studiedag waarin je gaat leren hoe je kerk kunt zijn vanuit jong en oud, man, vrouw, mensen die eenzaam zijn, arm, rijk, met veel of wat minder beperkingen, met vragen en twijfels, met een andere geaardheid, met of zonder christelijke achtergrond, singles, voor mensen die bijvoorbeeld hoog sensitief zijn, mensen die…

Voor wie?
De studiedag is voor mensen die een betaalde of onbetaalde functie hebben in de kerk, voor pioniers en studenten. Aan de slag met de vraag: hoe kan de kerk een plek zijn waar iedereen welkom is?

Wat kost het?
De kosten voor deze dag:

  • 50 euro, inclusief lunch, koffie, thee en het boek (kostprijs normaal 18,95) wordt vooraf toegestuurd
  • 35 euro, inclusief lunch, koffie, thee voor degene die het boek al heeft
  • 25 euro, voor studenten inclusief het boek
  • 15 euro, voor studenten die het boek al hebben

Het boek
In het boek ‘Een kerk die kan’ schrijven pionier/diaconaal consulent Rudolf Setz en godsdienst socioloog dr. Marten van der Meulen over inclusief kerk zijn. Wat is dat precies? Wat zegt de Bijbel hierover? Wat is de dynamiek tussen je identiteit als kerk en inclusiviteit. Hoe kun je bouwen aan een inclusieve gemeenschap.

Initiatiefnemers voor deze studiedag zijn Deputaten Diaconaat van de Christelijke Gereformeerde kerken en de Theologische Universiteit Apeldoorn, in samenwerking met het Diaconaal/missionair Steunpunt, Christelijke Hogeschool Ede, Nederland Zoekt en diverse organisaties. De dag is voor predikanten, studenten, kerkenraadsleden, pioniers, gemeenteleden.

Als dit onderwerp je bezighoudt, meld je dan aan voor deze studiedag op woensdag 20 november 2019 van 10.00 – 15.00 uur.
(De link naar de aanmeldpagina is binnenkort beschikbaar)

Locatie: Theologische Universiteit Apeldoorn, Wilhelminapark 4, 7316 BT Apeldoorn.